'We beleven op dit ogenblik de kortste dagen van het jaar. Veel mensen zorgen voor 'licht in de duisternis' met mooie kerstverlichting aan hun huis of zaak.

Het valt op dat er extra werk van gemaakt wordt, een sympathiek gebaar om de medemens in deze moeilijke tijden wat afleiding te bezorgen.
Ook het lokale bestuur wil graag zijn lichtje bijdragen.

De kerstmarkt kan dit jaar niet doorgaan.

De nieuwjaarsdrink en het bijbehorende geluidsarme vuurwerk worden uitgesteld naar de zomer.
Om de Heistenaars toch iets te kunnen aanbieden, besloot het college om het budget van de kerstmarkt in te zetten voor extra eindejaarssfeer.

Verlichting van de Berghelling
Op de berg kan je een mooi verlichte route afstappen. Langs de verlichte trap aan de westzijde wandel je de beboste helling op. De lichtjes begeleiden je langs de dekenij met zicht op het verlichte kerkplein.

Je daalt terug af langs de trappen van de alom gekende berghelling met zicht op het kruispunt onderaan. Ook de berghelling zelf werd mooi aangekleed.
Ga zeker eens een kijkje nemen.

Of heb je zin in een feërieke avondwandeling? Team Toerisme stippelde een wandeling langs het hele lichttraject uit. Met 2,5 km of zo'n 3.500 stappen maak je er ineens een mooie inspanning van! Je vindt het plannetje van de wandeling op www.heist-op-den-berg.be/nieuws/sfeerverlichting-in-heist of bij team Toerisme.

Niet enkel 'de berg'
Ook de volledige Bergstraat wordt zoals elk jaar verlicht. Met 'Winter in Heist' start je onderaan de berg. Een eind verder siert een grote kerstboom het Cultuurplein en op het einde, in het begin van de Stationsstraat, vind je het mooi verlichte OCMW-gebouw.

Shoppen en vertoeven in Heist centrum worden dus extra aangenaam. Via het Bergstraatcomité spoorden we ook de handelaars en horeca aan om mee te werken aan de kerstsfeer.

Deelgemeentes

Ten slotte wordt in elke deelgemeente een grote verlichte kerstboom geplaatst. Verenigingen hebben hier en daar ook voor een kerststal en extra sfeerverlichting gezorgd.

Samen kunnen we een warme eindejaarssfeer creëren. Hopelijk stimuleren we zo ook gezonde buitenactiviteiten en steken we iedereen een hart onder de riem.'